Humanitarni fondovi

Objavljeno pre 7 godina

prati ovo pitanje

  • Fondacija „Podrži život-fondacija za pomoć najmlađima“

Hercega Stjepana 15, 11000 Beograd
kontakt@podrzizivot.com

Molba za humanitarnu pomoć podnosi se preko internet stranice:

http://www.podrzizivot.com/molba-za-humanitarnu-pomoc/

  • Fondacija „Budi Human“

Radno vreme: pon – pet 08 – 16h, Telefon: 011/412-30-30

Adresa: Milutina Milankovića 120d, 11070 Novi Beograd

http://www.budihuman.rs/

Humanitarna fondacija Novi Beograd osnovana je na inicijativu predsednika Aleksandra Šapića, odlukom Skupštine opštine Novi Beograd.

Cilj Fondacije je da se pomogne pojedincima, udruženjima i ustanovama kojima je pomoć neophodna. Iako je osnivač Fondacije opština Novi Beograd pomoć mogu da dobiju svi građani, udruženja i ustanove u Republici Srbiji.

Fondacija je počela da radi u aprilu 2014. godine.

Način rada Fondacije je jedinstven u Srbiji, jer do sada nije postojala ovakva praksa koja omogućava da svi korisnici, u skladu sa motom Fondacije „jednaka šansa za sve“ na jednostavan način dođu do potrebnih sredstava, a sa druge strane oni koji daju pomoć u svakom trenutku znaju kako teče akcija i koliko je novca sakupljeno.

To je omogućeno otvaranjem sajta www.budihuman.rs na kome svi oni koji potraže pomoć dobijaju svoju stranu, podračun i broj na jedinstvenom, zajedničkom SMS broju 3030.

Novac sa računa Fondacije uplaćuje se direktno ustanovama, tj. ne ide na ruke pojedincima.

Kada se sakupi sav potreban novac, on se prebacuje na račun ustanove ili kompanije za ostvarivanje cilja sakupljanja sredstava (za lečenje, nabavku medicinskih pomagala i sl.)

Humanitarna pomoć namenjena je deci, odraslima i udruženjima, a prema potrebi organizuje se prikupljanje pomoći i za druge građane kojima je u nekom trenutku potrebna pomoć.

Korisnik Fondacije postaje se veoma jednostavno.

Potrebno je da se popuni zahtev i donese potrebna dokumentacija.Nakon provere da li budući korisnik ispunjava uslove potpisuje se ugovor i od tog trenutka počinje sakupljanje sredstava.

.