Dan retkih bolesti 2020. – spisak aktivnosti

Objavljeno pre 3 godine

prati ovo pitanje

Poslednji dan februara, se svake godine u svetu, ali i kod nas, obelažava kao „Međunarodni Dan retkih bolesti“, kako bi se javnost i relevantne državne strukture podsetile da među nama žive osobe sa retkim bolestima, koje se svakodnevno suočavaju sa mnoštvom problema.

Zato i ove godine, Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) organizuje niz aktivnosti u poslednjoj nedelji februara, sve sa ciljem skretanja pažnje javnosti i donosilaca odluka na retke bolesti i mnogobrojne probleme sa kojima se suočavaju oboleli.

Centralni događaj, „Humanitarni koncert za retke bolesti“ biće organizovan 26.02.2020. godine u KomBank Dvorani, sa početkom u 20h. Na koncertu će učestovati Tropico Bend, Ana Štajdohar i Ansambl Davora Jovanovića. Sva sredstva prikupljena na ovaj način, biće upotrebljena za podršku obolelima od retkih bolesti i članovima njihovih porodica!

Aktivnosti za obeležavanje DRB2020, koje organizujemo samostalno, ali i u saradnji sa partnerskim organizacijama, možete naći OVDE.