Koncert povodom Međunarodnog dana retkih bolesti

Objavljeno pre 4 godine

prati ovo pitanje

28. februara rođen je Konstantin I Veliki.

28. februara u Beogradu osnovana je Narodna biblioteka Srbije.


Takođe, poslednjeg dana februara obeležava se Međunarodni dan retkih bolesti.


Vođenjem svesti i empatije, Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) je, uz podršku Udruženja za razvoj kulture Free Spase,  studia Arteria, Gigstixa, štamparije Futura, Berar studija, Ipon security, Novosadskog volonterskog servisa, udruženja DMD, Remix Press-a, Radio Beograda 202, Radia 021 i Color Media Communications, organizovala Humanitarni koncert pod nazivom „Retko, ali važno“. Koncert je sa početkom od 21 čas održan u gornjem holu Studia M.
Nakon govora dobrošlice, predsednica NORBS-a Ivana Badnjević zahvalila se prisutnim gostima na dolasku i podizanju svesti o ljudima kojima je pomoć preko potrebna. Publika je ovacijama dočekala koncerte grupa Eva Braun, Love Hunters, Atheist Rap i Ritam Nereda. Tokom smenjivanja bendova, publiku su vešto zabavljali momci iz popularne humorističke serije „Državni posao“. Preko 700 posetilaca napravilo je atmosferu za pamćenje, jasno stavilo do znanja da je podrška važan segment naših života i mi im se ovim putem zahvaljujemo.
Dodatnu podršku pružili su i svi oni koji nisu bili u mogućnosti da dođu na koncert, ali su kupili takozvanu ulaznicu podrške, koja je koštala isto kao redovna ulaznica.
Od prodaje karata sakupljeno je 720.000,00 dinara, koja će NORBS iskoristiti kroz direktan kontakt sa obolelima, pruzajući im psihološku podršku, pravno savetovanje, ostvarivanje prava iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite i za rad besplatne telefonske linije 0800 333 103.


Zahvaljujemo se svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji, prisustvu i ostvarenju ovog događaja!