Edukacija predstavnika udruženja retkih bolesti iz regiona

Objavljeno pre 5 godina

prati ovo pitanje

U periodu od 2. do 6. juna, u Hotelu Premier Aqua u Vrdniku, nadomak Novog Sada, NORBS i Hrvatski savez za rijetke bolesti su organizovali drugi modul Edukacija za predstavnike udruženja za retke bolesti iz regiona.
Na edukaciji su, pored predstavnika NORBS-a, učestvovala i udruženja iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Predstavnici udruženja su imali prilike da prisustvuju izuzetno dobro osmišljenim predavanjima na teme kao što su javni i medijski nastup i značaj timskog rada, a dotaknuta je i jedna od možda najosetljivijih tema koja često predstavlja ozbiljan problem za opstanak i rad svake organizacije, a to je fundraising.


Izvan stručnih predavanja, na edukaciji se najviše istaklo prijateljstvo, pozitivna energija među gostima i međusobno poverenje. Bliskost i zajedništvo koje je ovom edukacijom još više učvršćeno među predstavnicima udruženja iz regiona, jasno su pokazali da je ovakva vrsta događaja od izuzetnog značaja za sve učesnike.


Želeli bismo još jednom da se zahvalimo svim učesnicima koji su aktivno učestvovali na ovoj edukaciji kao i predavačima koji su nam preneli znanja i veštine i probudili želju za usvajanjem novih.