ALS ledeni izazov: Svečano uručenje donacije Klinici za neurologiju KCS

Objavljeno pre 8 godina

prati ovo pitanje

 

 

U akciji ALS ledeni izazov u Srbiji na računima NORBS i Udruženja za bolesti motoneurona Srbije prikupljeno je blizu milion dinara. Sredstva su uplatila fizička lica i društveno odgovorne kompanije (pogledajte spisak donatora). U dogovoru sa lekarima koji vode pacijente sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) na Klinici za neurologiju KC Srbije od ovih sredstava nabavljeni su reagensi za Molekularno-genetičku laboratoriju i aparat za neinvazivnu ventilaciju pluća (NIV) sa pratećim potrošnim delovima.

Donacija je svečano uručena 28.10.2014. godine, a tom prilikom novinarima su se obratili akademik Prof. dr Vladimir Kostić, direktor klinike, Prof. dr Zorica Stević, specijalista neurologije, Odeljenje za neuromišićne bolesti, Prof. dr Ivana Novaković, rukovodilac molekularno-genetičke laboratorije i Marija Joldić, predsednica NORBS.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj akciji i nadamo se da će ova donacija doneti napredak u nezi obolelih od ALS i drugih neuromišićnih bolesti..